Zoeken naar opleiding tandartsassistente

opleiding tandartsassistente
Tandartsassistente Centrum Voor Avondonderwijs.
De opleiding tandartsassistente is momenteel enkel beschikbaar in thuisstudie. Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW werkt nog aan de ontwikkeling van deze groepslessen. Bezoek de cursuspagina op het Centrum Voor Afstandsonderwijs en lees alles over de cursus tandartsassistente of bekijk het overzicht van ingeplande groepslessen.
Onderwijskiezer.
De tandartsassistent of tandartsassistente is de schakel tussen de tandarts en de patiënt. De assistente is vóór, tijdens en na de behandeling, zowel voor de tandarts als voor de patiënt, een onontbeerlijke steun en toeverlaat. De tandartsassistent werkt in loondienst bij een algemeen tandarts of een tandheelkundig specialist. Het kan gaan om een solopraktijk of een groepspraktijk. De tandartsassistent moet vertrouwd zijn met de patiëntendossiers en een basiskennis van tandheelkunde hebben, dit om bijvoorbeeld het magazijn van de tandartsenpraktijk te beheren. De administratie zal ook volledig in de handen van de assistent komen, maar ze moeten eveneens in staat zijn de instrumenten aan te reiken wanneer de tandarts om hulp vraagt. Het takenpakket van een tandartsassistent is zeer ruim. De taken situeren zich zowel op vlak van onthaal en administratie, als op begeleiding en voorlichting van patiënten, assistentie aan de stoel, praktijkorganisatie en administratie. De opleiding leidt tot het beroep van tandartsassistent maar afgestudeerden in de opleiding kunnen ook terecht in de medische vertegenwoordiging binnen tandheelkunde.
Tandartsassistent CVO Hageland.
Onze opleiding stoomt je klaar om een onmisbare hulp voor de tandarts te worden. Dankzij de ondersteuning die je kunt bieden bij de voorbereiding, de uitvoering en de afronding van een behandeling, kan de tandarts de behandeling immers efficiënter uitvoeren, wordt de stoeltijd verkort en verloopt de organisatie binnen de tandartspraktijk veel vlotter.
Word tandartsassistent VDAB.
Bij VDAB kan je een een uitstekende opleiding tandartsassistent volgen. Bekijk alvast eens ons filmpje waarin cursisten getuigen. Heb je een vraag? Mail of bel 0800 30 700. Voor werkgevers Voor partners. Een opleiding gevonden die niet door VDAB georganiseerd wordt?
Tandartsassistent Hivset.
Voor info en/of inschrijven.: Tijdens deze opleiding word je voorbereid op een concrete tewerkstelling in de sector. Deze sector omvat een waaier aan mogelijkheden solo-groepspraktijken. De tandartsassistent biedt ondersteuning bij de voorbereiding, uitvoering en de afronding van een behandeling zodat de tandarts de behandeling efficiënter kan uitvoeren, de stoeltijd van de patiënt verkort wordt en de organisatie binnen de tandartspraktijk vlotter verloopt.
Tandartsassistente SYNTRA Limburg.
Om toegelaten te worden tot de opleiding is een diploma van hoger secundair onderwijs vereist ASO, TSO, KSO of BSO mét specialisatiejaar. Voor aanvang van de opleiding bezorg je een kopie van het behaalde diploma HSO aan de campus. De opleiding tandartsassistente duurt twee jaren met 2 lesmomenten per week.
Tandartsassistent Opleidingen Diploma secundair onderwijs Volwassenenonderwijs Kisp Jouw talent, onze passie.
Behaal je op het einde van het traject je eerste diploma secundair onderwijs, dan kan je het wettelijk inschrijvingsgeld van de diplomagerichte opleiding volledig terugkrijgen. Tijdens een infosessie kom je alles te weten over deze opleiding, eventueel in combinatie met Aanvullende Algemene Vorming.
Tandartsassistentie 1-jarige se-n-se opleiding studeren in de provincie Antwerpen.
Hoe zit de opleiding in elkaar? Tijdens een observatiestage kan je wennen aan de procedures in een tandartspraktijk. Vervolgens verwerf je op school de nodige competenties en volg je heel wat uren stage in de tandartspraktijk om alle knepen van het vak onder de knie te krijgen.

Contacteer ons