Meer resultaten voor opleiding maatschappelijk werk

opleiding maatschappelijk werk
Maatschappelijk Werker CVO Sociale School Heverlee.
Maatschappelijk werk steunt op een groot respect voor de persoon die hulp vraagt. Regelmatig zal je bemiddelen met hulpverleners, voorzieningen, overheidsinstanties, werkgevers. Maatschappelijk werk spreekt al jouw sociale vaardigheden aan. Naast de individuele hulpverlening is er ook het structurele luik: je signaleert ongelijke kansen en onrechtvaardigheden in de maatschappij en je werkt mee aan maatschappelijke veranderingen.
Opleiding Frans voor maatschappelijk werkers Taal opleidingen Escala.
De deelnemers verhogen hun kennis van het Frans naar een praktisch werkniveau in functie van de specifieke behoeftes van hun job als maatschappelijk werker. Een greep uit de mogelijke onderwerpen.: alternatieve gerechtelijke maatregelen. ondersteuningscentrum voor allochtonen. persoonlijk en relationeel welzijn. De cursus wordt samengesteld in onderling overleg met de deelnemers. Andere items kunnen aangebracht worden. Er wordt ook aandacht besteed aan het telefoneren in het Frans en aan een aantal spraakkunstitems die voor mondelinge communicatie essentieel zijn. Een eventueel aanwezige drempelvrees overwint u van bij de start. De cursus verloopt volledig in het Frans en in de vorm van interactieve gesprekken, rollenspellen en improvisatieoefeningen. Voor wie is deze opleiding bestemd. Indien u werkt in een CAW, een OCMW of een gelijkaardige dienst, dan is dit voor u de geknipte opleiding. Om aan deze opleiding te kunnen deelnemen, moet u over een goede basiskennis van het Frans beschikken Europees referentiekader, A2: Kan zinnen en regelmatig voorkomende uitdrukkingen begrijpen die verband hebben met zaken van direct belang bijvoorbeeld persoonsgegevens, familie, winkelen, plaatselijke geografie, werk.
Bachelor Sociaal Werk Howest.
Sociaal werk is mensenwerk. Sociaal werkers informeren en versterken mensen. Ze dragen bij aan een samenleving waar het goed is om te leven. De opleiding zet daarvoor in op beroepskrachten met een brede en kritische kijk op verschillende maatschappelijke domeinen.
Volwassenenonderwijs provincie Antwerpen Ik leer bij.
Via de opleiding maatschappelijk werk bouw je deskundigheid op om advies, bemiddeling en ondersteuning te bieden aan mensen in probleemsituaties. Als maatschappelijk werker kan je aan de slag in de brede welzijnsector o.a. bij een OCMW, de bijzondere jeugdzorg, thuiszorg, buurt en wijkwerking, gezondheidszorg en de justitiƫle sector.
BRU23.
Sociaal werk UCLL.
Tijdens de opleiding heb ik ook mezelf als persoon en professional beter leren kennen. Wat word je? Je diploma Sociaal Werk bombardeert jou officieel tot Maatschappelijk Assistent. Daarmee ligt de brede sociale sector aan je voeten. Wist je dat die in 2014 liefst 17.000 vacatures telde?
Graduaat Maatschappelijk werk Arteveldehogeschool Gent.
Home Opleidingen Hbo5 Graduaat Maatschappelijk werk. Graduaat HBO5 Maatschappelijk werk. Dit graduaat HBO5 wordt ingericht door VSPW Gent, partner van de Arteveldehogeschool. Je leert alle mensen die moeilijkheden ondervinden in hun maatschappelijk functioneren te begeleiden. De opleiding bereidt je voor op een job binnen een zeer breed werkveld.
Maatschappelijk werk Graduaat HBO5 Thomas More.
Misschien werk je al in de sociale sector en wil je je verder bekwamen of specialiseren? Dan is deze beroepsgerichte en flexibele opleiding vast iets voor jou, te volgen in Geel en in Antwerpen. Scroll naar beneden voor meer info.

Contacteer ons