Meer resultaten voor technische recherche opleiding

technische recherche opleiding
Rechercheur: Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst Skills.
Om aangenomen te worden als politieagent moet er eerst een HBO of WO opleiding tot politieagent op een HBO school of op de politieacademie worden gevolgd. Ook kan een opleiding voor recherchekundige worden gevolgd. Deze is over het algemeen HBO en vierjarig. Met dit diploma kan de rechercheur zonder een politieopleiding te hebben gevolgd meteen instromen naar de recherche.
Hbo-opleiding Forensisch Onderzoek.
Tijdens de opleiding leer je hoe je met allerlei natuurwetenschappelijke onderzoeks en opsporingstechnieken, zoals DNA-onderzoek, een bijdrage levert aan het oplossen van een misdrijf. Je kunt deze voltijdopleiding volgen aan de Hogeschool van Amsterdam HvA, Hogeschool Saxion. Bij Hogeschool Avans is Forensisch Onderzoek een afstudeerrichting binnen de hbo-opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek en bij Hogeschool Van Hall Larenstein is het een major binnen de hbo-opleiding Biotechnologie. Wat kun je ermee worden? Met een diploma Forensisch Onderzoek op zak kun je op verschillende plekken aan het werk: bij de recherche van een politiekorps, bij het Openbaar Ministerie, het Nederlands Forensisch Instituut NFI, de advocatuur, verzekeringsbedrijven en chemische en medische laboratoria.
Beroepsmogelijkheden Hogeschool van Amsterdam.
Je weet welke onderzoeken je moet doen en welke deskundigen je daar eventueel bij in moet schakelen. Je beschikt over veel theoretische kennis van chemie, biologie en natuurkunde en kunt dat ook toepassen, na je opleiding ben je niet voor niets Bachelor of Applied Science.
Politieacademie.nl Onderwijsaanbod.
De leergang Forensisch onderzoek is een complete opleiding. Om voor het diploma Forensisch onderzoek in aanmerking te komen dien je alle modules van het algemeen deel te volgen. Van de afstudeerrichting kies je één of meer modules zodat het totale aantal credits minimaal 60 is. Elke afzonderlijke module wordt afgesloten met een proeve van bekwaamheid. Als de proeve met positief resultaat wordt afgerond, ontvang je een certificaat. Na het succesvol afronden van de leergang ontvang je een diploma. Door het maken van studiekeuzes in de leergang kun je toewerken naar een eigen specialisme binnen het technische recherchevak.

Contacteer ons